Article in Bergensavisen

BA wrote a nice article / short interview about us touring with The Whitest Boy Alive. It can be read in it’s entirety here. It’s sadly written in norwegian. The only problem is that the journalist keeps calling me Endresen. My name is Iversen. Stian Iversen.

Utsolgte hus i Europa

Bergensbandet The New Wine har ennå ikke gitt ut en eneste sang på plate, men de er likevel i ferd med å skape seg et navn nedover i Europa.

Publisert  28.04.2009 – 06:00 Oppdatert 28.04.2009 – 08:14

– At vi får mulighet til å spille for utsolgte hus i hele Europa er en unik mulighet for oss, sier Stian Iversen.

Denne måneden er de med som oppvarmere på den så å si utsolgte Europaturneen til Erlend Øye og hans band The Whitest Boy Alive. 20 av de 21 konsertene er utsolgte, og stedene de spiller har plass til mellom 400 og 2000 mennesker.

– Vanligvis pleier ikke folk å interessere seg for oppvarmingsband, men vi har fått utrolig bra respons.

TILBUD OG ETTERSPØRSEL: Det skyldes sannsynligvis at det er Erlend Øye selv som har valgt ut bysbarna i The New Wine som oppvarmere. Publikum har visstnok fått opp både øyne og ører for bandet.

– Vi brente en del cd-r-kopier av en demoinnspilling vi gjorde i januar. I løpet av fire konserter har vi solgt 100 eksemplarer. Etterspørselen har vært større enn tilbudet, så nå brenner vi CD-er for harde livet foran de neste konsertene, sier Endresen.

The Whitest Boy Alive med Erlend Øye i spissen er populære. De selger ut konserter i byer som London, Berlin og Amsterdam. Øye som fortsatt er mest kjent for å ha spilt i Kings of Convenience, liker å gjøre tingene på sin egen måte.

– Det er ikke så mye presse rundt turneen. Erlend Øye er først og fremst interessert i fansen. Det er dem han spiller for.

– Det er vel egentlig ingen som har begrep om hvor store de er, men de har en stor tilhengerskare i Nederland, Tyskland og England, sier Endresen.

KONSERT I BERGEN: The New Wine har lagt ut fire låter for gratis nedlastning på internett, men de har ingen umiddelbare konkrete plateplaner.

– Vi snakker om å kanskje gi ut et par singler til høsten, og en plate på vårparten neste år. Men akkurat nå er vi mest interesserte i å spille så gode konserter som mulig.

Allerede 21. mai får bergensere selv muligheten til å ta bandet i øyesyn. Da spiller de på Garage.

– Vi er blitt utrolig samspilte. Det å spille så mye sammen over så kort tid, har gjort oss til et veldig mye bedre band.

Advertisements

1 Response to “Article in Bergensavisen”


  1. 1 spiltmilk May 1, 2009 at 7:42 pm

    Stian. Stian Iversen. You ARE the Norwegian James Bond!!

    I keep clicking back here and hoping you’ll have translated that interview in a few spare moments, but no. Nevertheless, any publicity is good publicity. Well done. x


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Tweets

You can also check us out on

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 12 other followers

Advertisements

%d bloggers like this: